O akci

Williame,

Teď určitě nelituješ, že ses stal mým společníkem. Nestačíme kácet, jsou to zkrátka zlaté časy, poptávka po dřevě se zvyšuje, objednávky dostáváme ze Spojených států i z Evropy. Je tu ale problém. Lesy na východě povážlivě řídnou. Pokud chceme úspěšně pokračovat, musíme se přesunout jinam. Za několik let snad konečně bude zpřístupněn Panamský průplav, což nám rozváže ruce, abychom začali ve velkém těžit i na západě Kanady, protože konečně budeme mít rychlou cestu do Evropy. V posledních měsících jsem nelenil a nakoupil rozsáhlé pozemky v Britské Kolumbii. V létě jsem poslal několik svých lidí, aby postavili tábor. Jak určitě víš, během léta se kácet nevyplatí, protože není, jak klády přesunout na pilu. Země je bahnitá a vody v řece je málo. Ale hned jak se ochladí, chci začít s těžbou.

Má to jeden háček. Lidi z východu tam nedostanu, místních je zatraceně málo a já potřebuju sehnat dřevorubce. Ty, jako bývalý starosta Vancouveru máš své kontakty. Mohl bys zařídit, aby se každý vidlák v okolí sta mil dozvěděl o tom, že Milensovy dřevní závody v Inklinu nabízí dřevorubcům dvacet dolarů týdně? Já vím, je to hodně, ale .... Nezapomeň, že ti nebožáci se budou dřít k smrti, budou mrznout, splavovat klády po divoké ledové řece a po nocích se tísnit v jedné boudě uprostřed kruté kanadské zimy. Potřebuju tam dostat silné ostřílené tvrďáky, ne pár nemocných chudáků, co za chvíli pojdou jako mouchy. Tam nahoře na severu to není žádná legrace.

Prosím, dej mi vědět, až seženete dostatek lidí.

Henry


Zimní Technická přestávka 2020

Pojeď s námi na sever! Letos se na pět dní proměníme v partu dobrodružných dřevorubců, kteří umí chytit pilu za správný konec, ale neštítí se ani her, výletů do přírody a dobře stráveného času ve skupině přátelsky naladěných lidí.

Pro koho je Zimní Technická přestávka?

Pro každého, kdo je duchem mladý, věkem však alespoň 18 let. Pro každého, kdo se rád směje, hraje si, tráví volný čas aktivně, je otevřen novým dobrodružstvím a poznáním.

Co budeme dělat?

Hrát všemožné hry venku i vevnitř, různé duševní i fyzické náročnosti, s hlubokým smyslem a přesahem do reálného života i bez, poznávat sami sebe i ostatní účastníky, užívat si krásné přírody, běhat i odpočívat, hrát deskové hry, zpívat za zvuků kytary, bavit se, smát se a někdy prostě jen tak být.

Kdo ZTP pořádá?

Oficiálně zapsaný spolek Technická přestávka. Reálně parta mladých lidí, které to baví a dělají to bez nároku na honorář. Tedy:

Organizátoři

Organizační tým, který je za akci zodpovědný a který potkáte.
Tereza Vlasáková

Tereza Vlasáková

Mirek Erben

Mirek Erben

Klára Hausmannová

Klára Hausmannová

Pavel Horňák

Pavel Horňák

Iva Horňáková Hrubá

Iva Horňáková Hrubá

Registrace

Kdy středa 12. 2. 2020 - neděle 16. 2. 2020
Kde Vysočina
Místo odjezdu Praha
Kdo 36 účastníků + organizátoři
Strava Plná penze (od středeční večeře do nedělního oběda)
Cena 3 450 Kč (2 950 Kč pro studenty)
Speciality Na akci se nekouří
Přihlášených účastníků 36 / 36
Na tuto akci se již není možné přihlásit.

FAQ




Pokud by tě zajímalo cokoli dalšího, neváhej se na nás obrátit na ztp@technicka- prestavka.cz